New York Missie Mobile Arts

img_0580img_0573img_0575img_0577img_0584img_0014img_0668img_0610img_0674

Showman’s Fair schenkt New York 120 meter lange tafel en maakt zich op voor Governor’s Island

De Showman’s Fair geeft New York een 120 meter lange tafel cadeau voor haar toekomstige festiviteiten op Governor’s Island. ‘De Tafel’ is bekend in Nederland als hét hart van festivals, waaronder de jaarlijkse WinterParade in Amsterdam & Haarlem en de Showman’s Fair die op dit moment haar première beleeft op het Berlijnplein in Utrecht.

Eergisteren overhandigde de Amsterdamse Wethouder Kunst en Cultuur Kajsa Ollongren een maquette van ‘De Tafel’ aan afgevaardigden van de stad New York om de mogelijk toekomstige samenwerking op symbolische wijze in te wijden.

Het plan is dat de Showman’s Fair elke twee jaar Governor’s Island aan doet, met als feestelijk middelpunt de 120 meter lange tafel. ‘De Tafel’ is eettafel, podium, catwalk en keuken ineen en biedt plaats aan 400 bezoekers per keer. Niet alleen eten maar ook theater, muziek en dans worden tijdens het diner geserveerd op en rondom ‘De Tafel.’

‘De Tafel’ is een uitvinding van Terts Brinkhoff (bedenker van de Parade), die de tafel al eerder presenteerde op Governor’s Island in 2009 tijdens het ‘New Island festival’, ter gelegenheid van de viering van 400 jaar Nederlands – Amerikaanse betrekkingen. Nu, zeven jaar later vindt ‘De Tafel’ opnieuw haar weg terug naar New York. Vanaf 2018 omlijst en deel uitmakend van de nieuwe Showman’s Fair.

“De Showman’s Fair is een festival maar voelt eerder als een bruiloftsfeest. We openen met zijn allen, we eten met zijn allen en we vieren aan het einde van de avond een groot feest met zijn allen. De bezoeker gaat op bezoek bij een wereldvreemde kermis die aanvoelt als een bruiloft, met prachtige tenten en een klein vast gezelschap dat in elke stad opnieuw wordt aangevuld met lokale artiesten, performers en muzikanten.“ – Terts Brinkhoff, Creatief Directeur Mobile Arts

De internationale ambities kennen geen grenzen, want ook aan de andere kant van de wereld worden onderhandelingen gevoerd en lijkt de komst van ‘De Tafel’ beklonken. Op het programma staan Perth en Fremantle in West Australië en Hobart in Tasmanië.

Goed nieuws voor het publiek in Nederland: de Showman’s Fair is onderdeel van het Glazen Circus in Utrecht en te bezoeken tot en met zondag 11 september 2016. De WinterParade maakt zich inmiddels op voor Amsterdam.

Maquette door Aldo Brinkhoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s